5 tips voor een zomer zonder inbrekers

Tijdens de zomer beleven niet alleen vakantiegangers hoogdagen. Ook voor inbrekers is het een geliefde periode. Leegstaande huizen zijn een gemakkelijk doelwit.
5 tips mee om te delen met uw familie, kennissen en vrienden.

 1. Geef een bewoonde indruk
  Zorg ervoor dat je huis bewoond lijkt wanneer je op vakantie gaat. Laat een kopje op tafel staan en zet wat afwas op het aanrecht. Vraag aan de buren om af en toe het gras te maaien, de brievenbus leeg te maken en de rolluiken op en neer te doen. Een auto van bijvoorbeeld de buren op de oprit schrikt inbrekers ook af.
 2. Regel de verlichting in huis
  Eén brandend lampje kan inbrekers al wegjagen. Werk met tijdschakelaars voor de verlichting en stel ze in als het donker wordt. Niet allemaal tegelijk, maar met enkele minuten verschil.
 3. Sluit ramen en investeer in goede sloten
  Zorg ervoor dat ramen en deuren goed zijn afgesloten. Vergeet ook dakramen en roosters niet! Investeer in goede veiligheidssloten, grendels en beveiligd glas. Denk na over het gebruik van eventueel een alarm systeem.
 4. Laat geen hulpmiddelen achter
  Een inbreker blijft slechts drie tot vijf minuten proberen om binnen te geraken. Je mag het hem dus vooral niet makkelijk maken. Laat geen ladders of tuingereedschap buiten staan!
 5. Leg geen sleutel onder de mat!
  Schuif geen reservesleutel onder de deurmat of een bloempot voor familieleden of buren. Inbrekers kennen elk mogelijk verstopplekje en hebben de sleutel vaak in één wip gevonden. Als inbrekers “hulpmiddelen aangereikt krijgen” is er trouwens sprake van insluiping en niet van inbraak, en zijn verzekeraars minder happig om te vergoeden.

Fijne Vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *