Nieuw Energielabel

Nieuw energielabel omstreden en onzeker

Regel nog dit jaar (2020) een goedkoop energielabel voor de komende 10 jaar

Het nieuwe energielabel dat op 1 januari 2021 bij verkoop of verhuur van een woning verplicht wordt gaat ongeveer 190 euro kosten. Het huidige Vereenvoudigde Energie Label (VEL) kost gemiddeld 7,50 euro. Een energielabel is nodig als een huiseigenaar zijn woning wil verkopen of verhuren. Vereniging Eigen Huis herhaalt daarom haar oproep aan huiseigenaren om vóór 1 januari 2021 nog een energielabel aan te vragen op https://www.energielabelvoorwoningen.nl.

Belangrijke mededeling:

Vanaf 1 januari 2021 is het waarschijnlijk niet meer mogelijk om via deze webapplicatie (www.energielabelvoorwoningen.nl) een energielabel aan te vragen. Per 1 januari 2021 wijzigt namelijk de bepalingsmethode voor het energielabel. Vanaf dan moet u voor een energielabel een energieadviseur inschakelen.

Wat betekent dit?

Tot 1 januari 2021 kunt u nog een aanvraag voor een energielabel starten. Let op, een aanvraag start pas als er een erkend deskundige gekozen is en de aanvraag verstuurd is. Vervolgens heeft u samen met de erkend deskundige tot 1 april 2021 de tijd om de aanvraag af te ronden zodat het energielabel geregistreerd kan worden.

Bron: Vereniging Eigen Huis & Rijksoverheid

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.